Półbuty robocze ochronne białe z metalowym podnoskiem S2 SRC

7-3366-211-1081

Nowy produkt

Półbuty bezpieczne z serii obuwia białego łączą nowoczesne technologie, elegancję oraz sprawdzone rozwiązania zapewniające komfort podczas długiego dnia pracy. Seria spełnia najwyższe standardy HACCP co pozwala na zastosowanie obuwia w przemyśle spożywczym.

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

180,81 zł brutto

Więcej informacji

Półbuty bezpieczne z wyjątkowej serii obuwia białego łączą nowoczesne technologie, elegancję oraz sprawdzone rozwiązania zapewniające komfort podczas długiego dnia pracy. Obuwie preferowane do użytku w przemyśle przetwórczo-spożywczym, mleczarskim wszędzie tam, gdzie zachodzi konieczność zachowania; czystości, zagrożenia przed uderzeniem oraz poślizgiem, zarówno na stanowiskach produkcyjnych jak i magazynowo-administracyjnych. Dopracowanie produktu w detale wyróżnia firmę Kegel-Błażusiak i pozwala zaufać jej w 100%. Seria obuwia białego spełnia najwyższe standardy HACCP.

Cechy • zalety • korzyści

  • Obuwie bezpieczne, spełniające normę EN ISO 20345.
  • Obuwie wodoodporne - zwiększona odporność na nieprzepuszczanie wody (zgodność z kategorią obuwia bezpiecznego S2).
  • Podnosek – metalowa ochrona zabezpieczająca przed uderzeniem do 200 J.
  • Wyjmowana profilowana wkładka o wysokiej higroskopijności.
  • Bardzo wysokie właściwości higieniczne.

materiały • pielęgnacja

  • CHOLEWKA: wykonana w całości z mikrofibry, perforowana, łatwa do utrzymania w czystości.
  • PODSZEWKA: materiał oddychający, odporny na ścieranie.
  • PODESZWA: jednowarstwowa PU:
    olejoodporna, antypoślizgowa, antyelektrostatyczna, odporna na ścieranie, z absorpcją energii w części piętowej.

Prawidłowa pielęgnacja i konserwacja obuwia, zgodna z instrukcją użytkowania, zapewnia bezpieczeństwo, komfort i długi czas użytkowania. Wodoodporność materiałów nie oznacza ich wodoszczelności. (taką gwarancję dają tylko obuwie - gumowce)

technologie 

wyroby mogące mieć kontakt z procesem produkcyjnym wyrobów spożywczych.

FOOD SAFETY – wyroby mogące mieć kontakt z żywnością i spełniające wszystkie kryteria bezpieczeństwa.

haccp - produkt spełnienia wszystkie wymagania systemu.

HACCP – produkt spełnienia wszystkie wymagania systemu.

normy

ce - produkt certyfikowany EN_IS0_20345 - obuwie spełniają normę. S2 - Kategoria obuwia bezpiecznego SRC - odporność na poślizg na podłożu ceramicznym i stalowym